Alla inlägg den 15 mars 2009

Av Helena - 15 mars 2009 23:00

I går blev Bea 1 år! Tänk vad tiden går fort. Vi började hennes födelsedag med vaccination hos veterinären. Därefter en lång och härlig promenad med Bea, Lizza och kompisen Nelly. Mycket spring och bus blev det. Efter det fick Bea följa med till ett ridhus där det var agillity tävlingar hela eftermiddagen och kvällen. Matte hade blivit tilldelad passet i kaffeterian mellan kl. 14.00-23.30 Bea var med fram till kl. 19.00 Det blev miljöträning och bur träning vilket inte var helt lätt då det var hundar överallt som skällde. Hon var bra trött då äldsta dotterna kom och hämtade henne så hon fick komma hem.

Bea var jätteduktig men hon ville inte ha varken tuggben eller märgben där.

Däremot när matte kom hem på kvällen blev det födelsedagsfest och båda hundarna åt med god aptit på sina märgben.

Lizza tycker också att märgben är toppen!

Med Lizza har vi försökt minska T Omeprazolen på till 1 gång/dag bara på morgonen enligt ordination från veterinären.  Första dagen i fredags kväll fungerade det bra men i lördags kväll och i kväll har hon fått sådanan där anfall där hon får sura uppstötningar misstänker jag. Hon börjar plötsligt slicka golven hysteriskt samtidigt som hon har ett kluckande ljud. Det luktar saltsyra om munnen på henne då.

Har förut kunna bryta det med lite mat direkt, och när hon fick T Omerazol 2 ggr/dag hade hon inga anfall alls. I lödags och söndags kväll fick jag ge henne ganska mycket mat innan jag kunde bryta det. Det fungerar inte med hennes hundmat då, den bara vägrar hon att äta, utan i går blev det rester i kylen (kyckling) och i kväll (fisk). Tog ca 20 minuter innan hon lugnade ner sig och blev som vanligt igen.  I kväll satte jag in T Omeprazol två gånger om dagen igen. Har pratat med veterinären och vi ska prova och ge henne mixtur Gaviscon efter varje måltid. Det lägger sig som ett lock över magmunnen så man inte får sura uppstötningar hos människor. Vi ska försöka och ge Lizza det och se om det möjligtvis kan hjälpa. (För man kan inte ge T Omeprazol längre en någon månad i taget). Det känns som detta är lite sista chansen, så håll tummarna för att det fungerar! Hon är en så jättefin, jyst och trevlig hund och jag vill så jättegärna kunna ha kvar henne.

Men hon kan inte ha det som det varit i lördags och söndags kväll för det är inte etiskt rätt mot henne, så vi måste hitta något så hon inte får dessa anfall!

Visar också en bild på äldsta dotterns katt "Jocke"! Det är en klippt Perser på 11år. Snällare katt får man leta efter. Han gillar faktiskt hundarna och han har en ängels tålamod med Bea. Han säger alltid först till med tassen med klorna indragna ett antal gånger och sedan fräser han lite om Bea blir bara "FÖR MYCKET". Jocke brukar var hos oss på helgerna när dottern och hennes pojkvän behöver kattvakt.

Nedan är också en bild på min älskade Islandshäst Toppur som vi hade från han var 4 år tills han blev 10 år. Vi blev tvungna att ta bort honom förrr året i februari då han blev jättesjuk. Efter 6 år med häst blev det sedan bara hundar igen. Det känns bra nu! Men en sådan gentleman till häst som Toppur var får man bar en gång.

Ovido - Quiz & Flashcards