Alla inlägg den 7 april 2009

Av Helena - 7 april 2009 01:10

Har igår varit på den efterlängtade miljöträningskvällen på räddingstjänstens övningsfält. Det var en jättebra kurs på en kväll där vi fick testa olika miljöer med våra hundar. Tex gå upp och ner i en gallerspiraltrappa, gå upp för en plåttrappa och sedan gå in i som ett plåtrum där det lät när man gick runt och så gå ner igen. Gå i en labyrint som delvis var svart av sot och mörk och klättra över en soffa och krypa igenom ett rör. Gå  in och gömma oss i en plåtbarack med vinkel med trägubbe, säng och sätta oss på en stol i mörkret och så fick våra hundar leta upp oss. Lyfta upp hunden i en lastbilshytt som bara var ett plåtskal och så klättra in själv och sedanförflytta sig till andra sidan när det gungade lite. Där få hunden att vänta medans man själv klättrar ut och så lyfta ner hunden. Gå på en bana med ojämt material och inte nudda mark. Och slutligen fick vi lära oss och prova på att bära våra hundar på axlarna med deras ben runt våran hals.

Under tiden vi var där och gjorde alla dessa övingar så sköt de på en skytteklubb brevid så vi fick skottträning undertiden.

Hon brydde sig inget om att de sköt brevid. Var nyfiken och ville hela tiden testa nya saker. Gick före upp i trapporna och brevid ner, gick före i det mörka rummen och klättrade före över soffan, kröp före igenom tunneln, men vände om och kollade vart matte tog vägen (tyckte nog att jag kröp för sakta). Fick då användning för komandot backa. Då backade hon ut ur röret och jag kom  ålandes efter. Hon tyckte nog bara att vi gjorde alla momenten lite för sakta.

TACK NINA!!!! Fätorpets Kennel för att jag fick köpa denna underbara hund av dig. Hon är så sammarbetsvillig och bara brinner för att jobba, jobba.

Hon var precis lika bra som jag hade hoppats. 

Här nedan kommer en bild från aug-08.


Ovido - Quiz & Flashcards